Taiteiden Yössä kuullaan kainuulaisia muisteloita

10.8.2018

Pihkassa Kainuuseen -kirjassa on muun muassa sotalapsen muisteluksia.
Pihkassa Kainuuseen -kirjassa on muun muassa sotalapsen muisteluksia.

Oulun Taiteiden yön 16.8. alkupalana tarjoillaan Ravintola Tervasoihdussa torilla tarinoita tervamaakunnasta.

Historioitsija Markus H. Korhonen alustaa elämästä tervakaupan pääkaupungissa Oulussa ja Elsa Väyrynen, Elsi Salovaara ja Raija Liikamaa lukevat ääneen parhaita paloja Pihkassa Kainuuseen -kirjan muisteluksista.

Kirja on kaksi vuotta aiemmin julkaistu teos, johon on koottu niin sanottujen tavallisten ihmisten muisteluksia. Mukana on 104 kirjoitusta liki 80 muistelijalta tai runoilijalta. Kuviakin on mukana yli sata.

- Kirjasta löytyy mielenkiintoisia ihmistarinoita, ajankuvaa ja oppiakin. Siinä on paljon jaettavaa, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Elsi Salovaara.

Pihkassa Kainuuseen -kirjasta on luettu tähän saakka pätkiä yhdistyksen tapahtumissa, nyt tarinoita luetaan ensimmäistä kertaa keskellä kaupunkia.

- Tervetuloa kuulolle kaikki historiasta ja elämäntarinoista kiinnostuneet. Tapahtuma antaa varmasti pajon, vaikkei omaisi kainuulaisia juuriakaan, Salovaara vinkkaa.

Kirja julkaistiin Oulun Seudun Kainuulaisten 45-vuotisjuhlavuoden kunniaksi, mutta sen avulla on kerätty myös varoja yhdistyksen pitkäaikaisen haaveen, tervansoutuajan muistomerkin, toteuttamiseksi.

Oulun Seudun Kainuulaisten edustajilta voi myös ostaa Pihkassa Kainuuseen -kirjaa 40 euron hintaan. Hankkeen hyväksi myydään myös paitoja, mukeja ja jääkaappimagneetteja.

Lisätietoja:

Elsi Salovaara
044 5626 447
kainuulaiset@gmail.com