Syyskokous lauloi ja linjasi toimintaa vuodelle 2022

30.11.2021

Oulun Seudun Kainuulaiset ry:n syyskokous pidettiin 29. marraskuuta Aleksinkulmassa.

Kokouksessa hyväksyttiin talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2022. Tulevaa vuotta sävyttävät vuodella lykkääntyneet 50-vuotisjuhlinnat: helmikuussa kokoonnutaan syömään ja nauttimaan ohjelmasta Radisson Blun tiloihin, ja kesällä Toppilansalmessa paljastetaan yhdistyksen pitkäaikainen projekti, tervansoutuajan muistomerkki Tervan tiet. Teos on kuvanveistäjä Mikko Tapion käsialaa. 

Toiminta pysyy tutuilla uomillaan, ja tapahtumia pyritään järjestämään jatkossakin joka kuukausi koronapandemia mukanaan tuomat viranomaismääräykset huomioiden.

- Päiväturinoilla olemme jo kokeilleet sitä, että päivän alustaja on mukana etäyhteydelllä. Näin tehdään myös joulukuussa, jolloin murrekirjailija Markkku Seppänen on jututettavanamme. Myös jäsenet voivat liittyä linjoille, mikäli eivät pääse tai uskaltaudu paikan päälle, kertoo puheenjohtaja Elsi Salovaara.

Suunnitteilla on myös kainuulainen perinneruokakurssi ja oluenmaisteluilta. Kesällä suunta käy tuttuun tapaan Kainuuseen teatterireissulle ja syksyllä kokoonnutaan palvilammaskeiton ääreen Römppäjuhlaan.

Hallituksen puheenjohtajana vuonna 2022 jatkaa Elsi Salovaara. Hänen lisäkseen hallituksessa on kahdeksan jäsentä: Risto Heikkinen, Airi Kuvaja, Raija Liikamaa, Marjaleena Kyllönen, Liisa Romppainen ja Sofia Yli-Huttula sekä uusina mukaan valitut Mervi Immonen ja Teuvo Suorsa.

Koronatilanteen huonontuminen verotti syyskokouksen osallistujamäärää. Ilahduttavaa oli, että tilaisuuden aloitti kaksi kahdeksanvuotiasta nuorta neitiä, jotka esiiintyivät keppihevosten kera kokousväen laulaessa Joulukirkkoon -klassikon. Virallisen kokousosuuden jälkeen innostuttiin joukolla laulamaan enemmänkin joululauluja glögin, piparien ja torttujen voimalla.