Tervatöpinät kutsuu Toppilansalmen rannalle

29.8.2023

Oulun Seudun Kainuulaiset ry järjestää aivan uuden kaikenikäisten tervantuoksuisen tapahtuman lauantaina 2.9.2023 kello 12–16 Oulussa Toppilansalmen rannalla. Tervan tiet -muistomerkin ympärillä järjestettävä Tervatöpinät on osa Oulun Päivien ohjelmistoa.

– Paljastimme vuosi sitten Oulun Päivillä teettämämme tervansoutuajan muistomerkin ja päätimme, että luomme sen ympäristöön uuden tapahtuman tervan ympärille, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Elsi Salovaara.

Toppilansalmen ranta valikoitui muistomerkin sijoituspaikaksi, koska alueella on sijainnut aikanaan tervakaupan markkinapaikka, tervahovi, jonne tervansoutajat toivat lastinsa myytäväksi. Alueella on siis pitkät perinteet kohtaamispaikkana.

– Kutsuimme mukaan Tervatöpinöille niin oululaisia kuin kainuulaisia yhteistyökumppaneita. Myynnissä on tervan lisäksi muun muassa käsitöitä, koruja, luonnontuotteita ja tervatonttukirjoja, tapahtuman juontava Salovaara jatkaa.

Yhdistys myy paikan päällä kahvia, pullaa, kainuulaisia perinneherkkuja rönttösiä ja makkaraa. Arpajaisilla voi tukea yhdistyksen toimintaa, ja palkinnot saa mukaan heti. Ostoksia voi tehdä käteisellä tai pankkikortilla.

– Olemme saaneet lahjoituksina paljon tuotepalkintoja paikallisilta ja kainuulaisilta yrityksiltä ja kädentaitajilta. Kiitokset heille kaikille.   

Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Tapahtuman järjestämiseen on saatu Oulun Päivien tuotantotukea. Tervatöpinöitä on tukenut lahjoituksellaan myös Pohjanmaan Osuuspankki.

 

Aikataulu:

Klo 12:00 Avajaissanat ja Nälkämaan laulu, Pekka Jauhonen säestää ja esiintyy
Klo 12:15 Jaakon tervansoutumatka -tarinan lukee Raija Liikamaa,
Yhteistyökumppaneiden esittely
Klo 12:45 Tervatonttukirjailija Päivi Tuulikki Koskela leikittää
Klo 13:00 Kalevala Experience tekee moottorisahataidetta
Klo 13:30 Madetojan musiikkilukiolaisten bändi Perjantai 14. esiintyy
Klo 14:00 Eero Schroderus esittää humoristisen kainuulaismonologin
Klo 14:30 Kalevala Experience tekee moottorisahataidetta
Klo 14:45 Tervatonttukirjailija Päivi Tuulikki Koskela leikittää
Klo 15:00 Madetojan musiikkilukiolaisten bändi Perjantai 14. esiintyy
Klo 15:30 Nälkämaan laulu, alkuperäiset sanat – lausujina Raija Liikamaa ja Elsi Salovaara, kiitossanat, lopuksi yhteislauluna Nälkämaan laulun kolme säkeistöä
Klo 16:00 Tapahtuma päättyy

 

LISÄTIETOJA ANTAVAT:

Elsi Salovaara, 044 5626 447

Raija Liikamaa, 040 7394 524