Tervatöpinät

 

Oulun Seudun Kainuulaiset ry järjestää ensimmäisen Tervatöpinät-tapahtuman osana  Oulun Päivien ohjelmatarjontaa lauantaina 2. syyskuuta 2023 kello 12-16.

Tervantuoksuinen perinnetapahtuma järjestetään Toppilansalmen rannalla Tervan tiet -muistomerkin läheisyydessä. Toppilansalmi on on historiallinen tervakaupan keskus.

Tervatöpinät on ainutlaatuinen, kaikille avoin ja maksuton perinnetapahtuma, jossa paikalliset ja kainuulaiset käsityöläiset, taiteilijat ja toimijat saavat mahdollisuuden esitellä erityisesti Oulun seudun, Kainuun ja tervansoudun historiaan liittyvää osaamista nykyajassa. Tietoa ja ohjelmaa on tarjolla kaikenikäisille.

Tervatapahtumassa kaikuu Nälkämaan laulun lisäksi monipuolinen musiikki (esiintymässä Pekka Jauhonen ja Madetojan musikkilukiolaisten yhtye Perjantai 14.) ja snaataide, näkyvät kainuulaiset perinteet, tuoksuu terva ja maistuvat perinnemaut.

Tapahtumassa voit nauttia maksuttomasta ohjelmasta, vierailla Pienellä Tervatorilla ostoksilla tai istahtaa rönttös- tai pullakahveille. Oulun Seudun Kainuulaiset myyvät  myös arpoja, joista palkinnot saa mukaan heti. Maksu onnistuu käteisellä tai pankkikortilla.

Pienellä Tervatorilla ovat Oulun Seudun Kainuulaisten lisäksi mukana seuraavat toimijat, taiteilijat ja käsityöläiset: Maesema, Sanninco, Kalevala Experience, Tervatonttukirjailija Päivi Tuulikki Koskela ja Lions Club Oulu Terwa.

OHJELMA

Klo 12:00 Avajaissanat ja Nälkämaan laulu yhteislauluna, Pekka Jauhonen säestää ja esiintyy.
Jaakon tervansoutumatka -muistelon lukee Raija Liikamaa
Klo 12:30 Yhteistyökumppaneiden esittely
Klo 12:45 Tervatonttukirjailija Päivi Tuulikki Koskela
Klo 13:00 Moottorisahaesitys (kovaa ääntä siis tiedossa!)
Klo 13:30 Perjantai 14. esiintyy
Klo 14:00 Eero Schroderus esittää humoristisen kainuulaismonologin
Klo 14:30 Moottorisahaesitys (kovaa ääntä siis tiedossa!)
Klo 14:45 Tervatonttukirjailija Päivi Tuulikki Koskela
Klo 15:00 Perjantai 14. esiintyy
Klo 15:30 Nälkämaan laulun alkuperäiset sanat – Raija Liikamaa ja Elsi Salovaara lausuvat, Nälkämaan laulun kolmen säkeistön versio yhteislauluna
Klo 16:00 Tapahtuma päättyy

 

Lisätietoja:

Elsi Salovaara, 044 5626 447

Raija Liikamaa, 040 7394 524