Historiaa

Yhdistys on perustettu 27.2.1971. Perustamisasiakirjan ovat allekirjoittaneet Heikki Oikarinen, Veikko Määttä ja Tauno Tarkkinen.

Vuosittaisiksi vakiotapahtumaksi ovat vakiintuneet helmikuussa pidettävät Jäsensynttärit, jolloin ohjelmallisessa juhlassa muistetaan edellisvuonna pyöreitä täyttäneitä jäseniä (60v ylöspäin) ja loka-marraskuussa pidettävä Römppäjuhla, jota on juhlittu vuodesta 1992 alkaen. Römppäjuhlassa nautitaan palvilammaskeittoa, kainuulaisia rönttösiä, lanttu- ja pottupiiirakoita sekä tietysti kahvit juustoleivän ja nisun kera sekä nautitaan ohjelmasta.

Yhdistyksen syntymäpäivää aina tasakymmeninä. 40-vuotisjuhla järjestettiin helmikuussa 2011. Kaikille juhlaan ilmoittautuneille jäsenille oli tarjolla kolmen ruokalajin ateria ohjelman ja puheiden kera. Katso kuvia juhlasta täältä.

Koronapandemian takia 50-vuotisjuhlaa jouduttiin siirtämään vuodella ja se pidettiin toukokuussa 2022 Radisson Blu -hotellin tiloissa Oulun keskustassa. Juhlassa nautittiin kolmen ruokalajin ateria, kuultiin Madetojan musiikkilukion nuorten musiikkiesityksiä, Eero Schroderuksen humoristinen monologi ja juhlapuhujana vieraili Oulun kaupungin kulttuuriperintötyön johtaja Pasi Kovalainen, kainuulaisia juuriltaan hänkin. Juhlassa palkittiin yhdistyksen viirillä toiminnassa ansioituneita henkilöitä.