Medialle

Erkki J. Manninen esittelee painotuoretta kirjaa.
Pihkassa Kainuuseen -kirjassa on 409 sivua ja 103 tarinaa.

Pihkassa Kainuuseen -kirja julkistetaan kolmeen otteeseen

Oulun Seudun Kainuulaiset viettää lauantaina 23.4.2016 yhdistyksen 45-vuotisjuhlia Aleksinkulmassa Oulussa. Tilaisuudessa julkistetaan kotiseutukirja Pihkassa Kainuuseen, joka kokoaa kainuulaisia tarinoita yksiin kansiin. Kirjaa on tuotettu yhteistyössä yhdistyksen jäsenten, kainuulaisten harrastajakirjoittajien sekä Kainuun maakunta- ja kuntajohtajien kanssa viimeiset kolme vuotta.

Pihkassa Kainuuseen -kirjaa on ollut kirjoittamassa 72 henkilöä. Muistojaan menneiltä ajoilta kirjoittivat muun muassa Kaukametsän kirjoittajakurssilaiset Kajaanista, sekä yksittäisiä kirjoittajia Hyrynsalmelta, Suomussalmelta ja muista Kainuun pitäjistä. Tämän päivän elämää Kainuussa valaisivat maakuntajohtaja sekä kuntien johtajat. Kirja antaa hyvän kuvan Kainuun kehityksestä kuuden vuosikymmenen ajalta yli sadan jutun muodossa.

"Kirjamme on kunnianosoitus yhdistyksemme perustajille, niin elossa oleville kuin edesmenneille", kommentoi kirjaprojektin vetäjä Erkki J. Manninen.

"Yhdistyksen jäsenmäärän jatkuva lisääntyminen on merkki siitä, että tällainen yhdistystoiminta on tarpeellista. Nyt valmistunut kirja lisää osaltaan yhteenkuuluvuuden tunnetta niin yhdistyksen jäsenten kesken kuin myös entisen kotimaakunnan ihmisiin. Me olemme edelleen pihkassa Kainuuseen", Manninen jatkaa.

Pihkassa Kainuuseen -kirjan myynnillä tuetaan Oulun Seudun Kainuulaisten seuraavaa isoa projektia, tervansoutuajan muistomerkin teettämistä Ouluun.

"Visioissamme on kainuulaisesta kivestä tehty patsas, joka tuo esiin kainuulaisten tervansoutajien rohkeuden ja tervalla tehdyn kaupan merkityksen Oulun kasvulle", kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Elsi Salovaara.

Yhdistys kartoittaa parhaillaan mahdollisia yhteistyökumppaneita Pohjois-Suomessa. Myös teoksen toteuttajaa etsitään.

Lauantaina Oulussa pidettävän julkistuksen jälkeen Pihkassa Kainuuseen -kirjan julkistustilaisuudet järjestetään tiistaina 26.4. myös Hyrynsalmella ja Kajaanissa. Erkki J. Manninen ja kirjan kirjoittajia on paikalla molemmissa tilaisuuksissa.

Pihkassa Kainuuseen -kirjaa voi tilata 40 euron hintaan yhdistyksen kotisivuilta www.kainuulaiset.fi tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen kainuulaiset@gmail.com. Kirjaa myydään tulevana kesänä myös erilaisissa kesätapahtumissa Oulussa ja Kainuussa.

Oulun Seudun Kainuulaiset ry on perustettu vuonna 1971 yhdyssiteeksi Kainuusta Ouluun muuttaneille ja heidän jälkeläisilleen. Tällä hetkellä yhdistyksessä on yli 200 jäsentä.

*******

Lisätietoja kirjasta ja julkistustilaisuuksista:
Erkki J. Manninen
0400 137098
erkkijmanninen@gmail.com

Lisätietoa juhlasta ja yhdistyksestä:
Elsi Salovaara
044 5626447
elsi.salovaara@gmail.com